Klapstoelkoorts - Items & Armada

Aanstaande dinsdag, 3 april 2012, wordt het nieuwe nummer van Items, tijdschrift voor vormgeving, gepresenteerd in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

In het eerste nummer van 2012 staan, onder meer, een vraaggesprek, door Bernard Hulsman, met Lars Spuybroek naar aanleiding van diens The Sympathy of Things (2011) en een essay van Max Bruinsma over denkbare, nieuwe relaties tussen industrie en ambacht.

In de rubriek Goudmijn, waarin een ontwerper, beeldend kunstenaar of grafisch vormgever ingaat op zijn of haar literaire inspiratiebronnen een bijdrage van Maarten Baas. Het boek Rupsje Nooitgenoeg (1969) van Eric Carle gaf hem ‘het eerste zetje om eens buiten de lijntjes te kleuren.’ Baas: ‘Het verhaal laat zien dat je idee van hoe iets hoort te zijn, van wat gaaf of beschadigd is, positief of negatief, slechts een eenzijdige interpretatie is.’

In een voetnoot trekt Baas een parallel naar Alles kan kapot: 'Een prachtige roman.'

De hele inhoudsopgave van de nieuwe, gerestylde Items vind je hier.

Dat is één.

'Dat impliceert dat er nu een twee komt.'
'Correct, ouwe forecaster.'

Want nu je toch met je agenda op schoot zit:

Precies een week later, op dinsdag 10 april 2012, wordt het nieuwe nummer van tijdschrift Armada gepresenteerd in academisch-cultureel centrum Spui25 (Amsterdam).

Armada brengt namelijk speciaal voor de Maand van de Filosofie een nummer uit dat helemaal in het teken staat van de ziel. Tijdens de presentatie zijn er lezingen van gastredactrice Joke J. Hermsen en verder van Roel Bentz van den Berg, Christine Otten, Henk van der Waal en Rudi te Velde.

Meer informatie op de website van Uitgeverij Wereldbiblioheek.

Dinsdag 10 april, Spui25 - misschien zie ik je dan, daar.

'Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!'
'Niet grappig.'