Stuk/gemaakt - alles kan kapot














Vanavond wordt Alles kan kapot gepresenteerd bij Boekhandel Bijleveld. Misschien heb je er al iets over gelezen op de site van Uitgeverij Wereldbibliotheek.

Vorige week was ik met Hermine en Jan Martin in Groningen om de hele eerste druk persoonlijk te beschadigen. Het gevolg: ieder exemplaar van Alles kan kapot is op zijn eigen manier stukgemaakt. Ieder boek is anders. En ieder boek is mooier dan toen het nog intact was.

'En waarom hebben jullie dat gedaan? Omdat ook ieder mens op zijn of haar eigen manier beschadigd is? Waarom lach je nou?'
'Omdat ik er zo nog niet over heb nagedacht. Maar misschien heb je wel gelijk. In ieder geval hebben we het gedaan omdat we denken dat het bij het boek past.'
'En na dat slopen is het boek weer netjes afgewerkt?'
'Natuurlijk. Maar dat komt vanavond allemaal.'
'Oké, ga verder.'

De eerste 250 exemplaren van de eerste druk zijn niet alleen beschadigd en 'hersteld', maar ook genummerd en gesigneerd. Die exemplaren worden alleen verkocht in zelfstandige, literaire boekwinkels en via andere relaties van Uitgeverij Wereldbibliotheek. Als je zo'n exemplaar van AKK wilt hebben moet je dus naar een winkel om contact te maken met een ander levend wezen. Misschien een leuk experiment.

Nog leuker: de eerste vijftig (50) exemplaren van die unieke 250 gesigneerde en genummerde exemplaren zijn vanavond, na afloop van de presentatie, te koop.

'Nou, fijn, doe mij er maar 49. Hé, we zouden het programma toch nog krijgen?'
'Dat komt nu.'

Alles kan kapot, boekpresentatie, het programma:
Menno Vermeulen (saxofonist van De stokers) opent de avond. Maar niet met dit stuk.
Inleiding op Alles kan kapot door Wereldbibliotheek uitgever Koen van Gulik.
Lezing van een romanfragment door theatermaker Noël van Santen.
Performance door de auteur en uitreiking eerste exemplaar.
Waarna alles mogelijk is.

O, ja: de eerste vijftig kopers van de genummerde, gesigneerde editie van Alles kan kapot krijgen - alleen vanavond - een uniek, handgemaakt cadeautje bij hun AKK exemplaar.

Tot vanavond!